Dohdii.. Vihdoin muutto on ohi. Olemme siis muuttaneet oktaloon vihdoinkin. Vuosien haave toteutui ja nyt on koirilla iso piha jossa juosta. :) Kiirettä on pitänyt ja meillä oli tammikuun kestävä täydellinen treeni tauko. Kävimme ainoastaan kahdissa agilitytreeneissä Makin kanssa..  Ei ole tällaista kuukautta vielä ollut :)

Pate kävi Turun kansainvälisessä näyttelyssä pyörähtämässä. Tuomarina oli Hanne Laine-Jensen Tanskasta. Koiria oli ilmoitettu 8, mutta yksi pentu oli poissa. Pate sai ainoana uroksena erin ja SA:n :) Ollen samalla reissulla ROP!!! Vsp:nä oli ihana pikku Kike. Pate käyttäytyi todella upeasti. Pöydällä ei hievahtanutkaan tuomarin käpelöinnissä.. Olemme treenanneet hampaiden katsomista niin, että Pate ei ala tavoitteleen namia pöydällä vaan odottaa käskystä hetken että hampaat katsotaan ja sen jälkeen vasta saa karkin. Mätsäreissä ja voittajassan Pate vielä hieman yritti tavoitella herkkua just sillo ku tuomari tuli katsomaan hampaita. Nyt siis eka kerta, kun ei todella yhtään liikahtanut josta olin erityisen ylpeä. Liikkeissä keskittyi hyvin ja seisoi lattialla hienosti. Esitin Paten vapaasti. Ihanaa et se jo kestää hieman kauemmin ilman palkkaa paikallaan. Koko arvostelun aikana ainoastaan kerran korjattiin asentoa! :) Kuvia ikävä kyllä ei ole :( Kotiin viemisenä siis oli serti ja roppi pokaalit :) Ei paha toiseksi viralliseksi näyttelyksi.

Tässä arvostelu: Beautiful balance. Elegant wedge shaped head. Beautiful thin wellshaped ears. Elegant neck &topline. Good croop & tail. Enough angulation in front. Well angulated behind. Exellent bones & feet. Free mover. Good coat & colour.

Seuraava koitos olis Parkanon ryhmis, jossa tullut tuomarinmuutos :(

Tällä viikolla olen nyt sit parit agilityt ottanu Paten kans ja voin sanoa ettei tauko ainakaan tehnyt huonoa :D Mieletön agility tykki! :D Keppejä treenataan nyt ilman verkkoja jo ja ohjaus tolle pikku pedolle on mielettömän helppoa. On hyvin hanskassa ja kuulolla, silti juoksee täysillä! Tekee tiukkoja käännöksiä. Huonoa on se et se kiehuu aivan hirveästi. Haukkuu ja komentaa.. Eilen otettii kontakteja joissa edelleen palkka alastuloilla ja Pate juoksee sinne täysillä ja hetken päästä vapautus. Otettiiin myös esteiden kiertoja ja hyvin se nekin osaa.. Eteenpäin lähtee hyvin ja irtoaa.. Kokeilin parin kk tauon jälkeen keinua ja nyt se oli jo paljon varmempi. Otan sitä nyt silloin tällöin vain koska selkeästi se jännittää Patea. Saa ensin henkisesti kasvaa ja kypsytellä sitä :)

Tokoa otettiin myös eilen ja tänään. Siinäkin tauko tehnyt hyvää :) Seuraaminen on aktiivista ja tiivistä. Tarjoaa sivulle tuloa ja kontaktia hyvin. Sivulle tulossa minulla on vielä hyvin pieni käsiapu jota koko ajan yritän vähentää/pienentää. Otetiin käännöksiä vasemmalle ja oikealle. Teen Paten kans saman kuin Rollon kanssa, että aina käännöstä edeltää pari lyhyempää askelta ja näin Patekin on alkanut oleen tarkkaavaisempi, kun lyhennän tai hidastan askelia ja näin käännökset  varsinkin sinne vasempaan on olleet parempia! :) Tänään siis treenattiin ulkona ja ei pikku miestä haitannu yhtään. Siihen olen pyrkinytkin etten opeta sitä ainoastaan kuivaan ja lämpimään vaan myös märällä, kylmällä ilmalla ulkona on hauskaa treenata. Seuruu pätkiä kokeilin myös ilman palkkaa jo vähä pidempääkin suoraa ja hienosti jaksoi..

Ollaan myös jättäviä harjoiteltu. Seisomaan jääminen on nyt jo helpohkoa, koska ollaan harjoiteltu viime aikoina paljon näyttelyseisomista. Silti pysäytän kädellä ja sit kun se seisoo niin jätän sen.. Pystyn kiertämään jopa koiran taakse ja palaamaan sen viereen, ei käänny mua vastaan. Maahanmenoa treenataan sisällä koska siitä en halua sille inhottavaa.. Ollaan sitä saalisleikin avulla treenattu. Patukkaa vedätän ja sit kesken leikin käsken maahan ja näistä on tullut nopeita.. Jossain vaiheessa sit alan sitä tekemään myös seurauksen yhteydessä. Paikallamakuu häiriön alla on edelleen moitteetonta.

Luoksetulo on iha loistava. Eilen kokeilin sitä jo niin pienellä käsiavulla ja koira pyörähtää nopeasti ja pienessä tilassa vierelle istumaan, melkein kuin lennossa :) Luoksetulo on vauhdikas ja hyvin malttaa odottaa luoksetulo käskyä. Matkaa olen pidentäny niin että sen puolesta kelpaa alokasluokkaan ;)

Tavoitteita tälle vuodelle Patelle on startata agilityssä ja edetä niin pitkälle kuin keretään. Pystytään iän puolesta osallistumaan vasta syyskuun lopussa startteihin, mutta kisan olen jo valinnut ;) Tokossa olis tavoite aloittaa viimeistää loppu kesästä kisaamaan. Vain täytyis nyt päättää, että keskitymmekö bh kokeeseen vai tokoon.. Ehkä ensin tokon tk1 ja mahdollisesti jopa kisaaminen avoimessa ennen bh:ta. Täytyy miettiä.. Jos kuitenkin päätän ensin kokeilla bh:ta niin sit tokokokeet jäävät ensi vuodelle ;) Riippuu pitkälti tuosta paikallamakuusta ja seuraamisesta.. Mihin suuntaan ne lähtee kehittymään.. Näyttelyistä tavoitteena on tietenkin saada mahdollisimman paljon sertejä :D ;)

Tule jo kesä!!