On vähän päivittely jäänyt. Pikku hiljaa varmaan siirrän tämän "pentublogin" muiden lauman koirien blogiin.

Siirryttiin tämän kuussa lämmitettyyn sisähalliin. Käydään siellä lähes päivittäin ottamass pienet treenit. Paten kanssa agilityä ja siitä onkin tullut parissa viikossa ihan binbo agilityn suhteen. :D Kuumenee aika rajusti jo nyt. Pystyn ottamaan jo pieniä radanpätkiä. Keppejä opetan kujalla ja se kyllä menee sen aika vauhdikkaasti, tosin en vielä oo ottanut yhtään verkkoa pois. Saa hetken mennä täysillä verkoilla. Suorittaa ne itsenäisesti ja lujaa.. Apuohjaaja vie palkan toiseen päähän ja itse hetsaan ja päästän pujottelemaan. Suorittaa itsenäisesti ja lujaa :) Joka siis tarkoituksenakin. Kontaktit on sillä hyviä, pysähtyy jo hienosti kontaktille jossa nami palkka. Odottaa siellä nätisti niin kauan että vapautan. Keinua kokeilin pari kertaa, mutta sitä se jännittää vähän ja ei meinaa heti sen jälkeen mennä puomille. Siksi päätin, etten ota keinua ennen kuin se on varma ja saa ikää. Harjoitellaan esteiden kiertoa. Toi koira oppii niin nopeasti, etten enää kohta keksi mitä sille vois opettaa :D Kun se pystyy jo etenemään rataan jonkin verran. Se osaa jo lukea sen verran rataa, että itse hakee seuraavan esteen.

Tokoa ollaan otettu myös jotta hallinta ei sitten kuse ;) Nyt muutama viikko on ollut aiheena maahanmeno ja paikallaolo. Sitä ollaan treenattu ja ollaan siinä pisteessä että sen menee nopeeta maahan lähes kokonaan ilman käsimerkkiä ja odottaa siinä vaikka käännän selän tai käyn esteen takana piilossa. Joka kerralla kun harjoittelemme paikallaoloa on meillä häiriökoira vieressä parin metrin päässä harjoittelmassa myös paikalla oloa ;) Pate keskittyy erinomaisesti ja nyt jo voin sanoa että tämä koira on parempi tässä vaiheessa kuin mitä Rolle oli. ;) Seuruuta otan jo muutaman metrin verran. Palkkaaminen edelleen vaihtelee.. Välillä saa perusasennosta, välillä lähdöstä ja toisinaan muutaman metrin seuruun jälkeen. Vire sillä pysyy hyvänä. Pari kertaa otettu liikkeestä maahan menoa niin että kesken seuruun käännyn sen eteen ja painan namin jalkojen väliin sanoen maahan ja jätän sen siihen hetkeks. Palaan taakse josta sen viereen..Odotan pari sekkaa ja vapautan :) Hienosti sujuu. Luoksetuloa treenataan niin että istumaan jää ja menen 10-20metrin päähän ja kutsun suoraan sivulle. Lähtee kuin nato-ohjus ja tulee sivulle. Tosin mulla vielä pieni käsiapu jotta tulee oikeaan paikkaan kerrasta. Noutoa rakentelen tällä hetkellä niin, että annan sille kapulan suuhun ja lähden sen kans juoksentelemaan ja kehumaan kun sillä kapula suussa. Kauheen ylpeenä kantelee kapulaa :) Palloa se jo osaa noutaa, mutta kapulaan useimmiten ei tartu itse. Irroitus ja luovutus on ongelmallista, koska Pate ei siitä aarteestaan kovin mielellään luopuis. Tuo kyllä ihanasti esille, muttei halua antaa. Murisee niin pirusti :D Tosin jos mulla karkkia kädessä ja tungen sen nenän eteen niin johan tippuu esine suusta irti käskyllä :) Työstön alla on joo... Odottaminen on vahvaa Patella. Ainakin ikäisekseen.

Nuori koira joka on noin taitava, ylpeä saan olla. Muutenkin hallinta ulkona. Ulkoilutan Patea lähes aina vapaana. Se odottaa kun ylitetään tietä ja tulee luokse lujaa kun käsken. Ei mene vieraitten koirien luokse jos kiellän. Oikeastaan ei niistä piittää yhtään jos tehdään tottista tai mulla namia.. Jopa ihmistenki ohi päästään jos laitan sen istumaan ja käsken odottaa :)

Nuoriherra Patrick rakastaa lunta. :D Joka onkin erittäin yllättävää.. Pate vihaa märkää, mutta jos on pikku pakkanen ja lunta paljon niin se juoksee hangessa onnellisena. En ole nyt sille pitänyt takkia päällä jollei se ole joutunut odottelemaan autossa. Mutta lenkeillä en pidä, koska vielä ei ole kunnon pakkasia. Se siis juoksentelee munasillaan hangessa :D

Jos nyt täytyy jotain negatiivista sanoa tuosta terrieristä niin se, että se syö paskaa.. Ihan kirjaimellisesti. Kun se näkee, et isoista joku menee kobralle niin Pate menee jonottaan p-aukolle ja yrittää syödä jo ennen kuin ehtii tippuun maahan. Että ottaa päähän toi. On kyl niin monta kertaa lentäny niskaperse otteella pusikkoon että.. Mut ei vaan mene jakeluun.. Uskoo jos kiellän tiukasti, koska jos ei tottele niin tuun hakeen ja lujaa. Mutta jos en ole näkemässä niin herkuttelee kakkapalloilla.. YÖK!!

Meillä on voittajanäyttely alle kuukauden päästä. Pitää siis kohta lopettaa seuruu harjoittelut ja alkaa treenaan kontaktitonta kävelyä ;) Jänskättää jo nyt ihan hirveesti!