Maanantaina lähdimme aamusta kohti Pälkänettä. Mentiin ystäväni kanssa poimimaan mansuja. Sen jälkeen Käytiin katsomassa kotieläimiä. Otin Paten mukaan, se katteli sylistä possuja, kilejä, ponejä ja pupuja. Pate katseli ihan rauhallisesti sylissä ja ihan kummissaan eläimiä :D

Menimme suoraan sitten uimapaikalle koko köörin kanssa. Ensin uimaan pääsi Kössi. Sen jälkeen vaihdettiin ja otettiin Rolle ja Konsta kelpi. Uskaltauduttiin mukaan Tainan kanssa. Kyllä olikin mukavaa. Konsta ja Rolle pyöri ja hyöri ympärillä kuin mehiläiset :D Hain sitten mukaan Paten. Patea inhotti alkuun, kun märkä Konsta halusi antaa pusuja. Se oli kuin sitruunan nielly.. No mentiin muut järveen ja houkuttelin Patea ja kappasta vaan, jätkä lähti uimaan kohti minua ja monta kertaa. Palasi välillä rantaan, mutta lähti itse uimaan kohti minua ja syliä ;) Loppuun pääsi Makki yksikseen uimaan ja Makki näytti taidonnäytteitään kiveltä hyppyjä järveen :D

Eilen lähdimme ajaan kohti Orivettä ja mätsäriä. Pate oli kolmanneksi viimeinen pentu ja kaikki kolme vikaa oli sitten viimeinen "pari". Pate oli ensimmäinen vuorossaan ja pöytä käyttäytyminen oli hyvää. Liikkuessa käyttäytyi myös hienosti ja käveli innoissaan. Välillä häiritsi takana juokseva berhandilaisen pentu joka räyhäs ihan jokaiselle ja yritti hyökkiä Paten päälle :( Pari kertaa Pate vilkasi siihen päin, mutta pystyi kuitenkin unohtamaan sen ja keskittymään hienoon suoritukseensa. Pate sai ainoana koirana näistä punaisen nauhan :) Huomasin sinisten kehässä jo että tuomari ei osannut millään päättää kenet se valitsee neljän parhaaseen. Se seisotutti koiria niin kauan että joku pennuista väsyi ja se tippui :( Ja se KESTI kauan! Punaisten kehässä sitten seisottiin ja seisottiin. Lopulta olimme kuuden parhaassa joukossa ja sitten kesti ainakin 5 minuuttia ja sit alkoi minua kypsyttää ja olin jo lähteä kehästä. Huomasin Paten hännän asennosta, että sillä rupes oleen jo tylsää ja väsymys painoi. Reippaasti se kuitenkin jaksoi.. Asentoa jouduttiin korjailemaan jatkuvasti, koska ei Pate meinannut jaksaa seisoa paikallaan, kunnes vihdoinkin tiputtiin.. :) Olimme siis punaisten kuudes pentu. Sama kuin viimeksi, paitsi että nyt oli isot ja pienet pennut samassa kehässä ja näitä oli tuplasti enemmän. Harmitti ainoastaan tuomarin tyyli arvostella. Olisi saanut käydä pikkasen rivakammin toi loppukehä arvostelu. Yksilöarvostelut menivät melkein nopeammin kaikilta koirilta kuin nää loppu kehät ;) Pituutta taisi olla 20minuuttia isossa kehässä! Se on minusta aivan liikaa pienille pennuille.

Lähdimme vielä kyläkävelylle oriveden keskustan läpi. Ei koirat olleet moksiskaan asiasta. Ei edes Rolle joka on aina pelännyt oriveden keskustaa (nuorena pikku jätkä heitti papattimaton rollen viereen) . Meillä oli oikein mukava päivä.

Illalla, kun lähdin töihin sain viestin mieheltä. Paten kanssa harjoiteltiin sohvalle nousu harjoituksia ;) Pate siis osaa hypätä sohvalle (hyppii aina yksin ollessaan), mutta ei koskaan hyppää, kun joku on siinä sohvalla vaan kitisee ja raapii, että se nostetaan sinne.. Sille kelpaa jopa se et hieman koskee pyllyyn ni alkaa yrittään nousua. :D saamaton pikku rintsetsa!! :) Munakkaan voimin jätkä loikki sohvalle komeasti... :)