Pate on oppinut taas paljon. En voi liikaa kehua ja olla ylpeä tuosta pennusta. Sisäsiisti mielettömässä ajassa!! Tietää erinomaisesti mitä tarkoittaa ei, ja äpäp. ;) Lopettaa aina kielletyn tekemisen ja tulee mielistellen luokse. Todella kuuliainen kaveri. Tulee toimeen kaikkien koirien kanssa ja rakastaa edelleen ihmisiä, sitä rakkautta en pysty edes kuvailemaan sanoin. Toista luokkaa kuin yhdelläkään aikaisemmalla koirallani.

Tokoliikkeistä: Sivulletulo on jo edennyt niin, että Pate ymmärtää kierähtää edestä sivulle pienemmällä käsiavulla. Istuu sivulla pidempiä aikoja niin, että mun selkä on suorana ja tuijjottaa silmiin. Ollaan otettu myös pieniä seuruu pätkiä. Hyvin pysyy kontakti. Istuminen ja odota; Pate istuu nopeeta heti käskyn tullessa ja pystyn jo menemään 10 askeleen päähän ja hetken odottamaan.

Tällöin palaan usein sen luokse ja vapautan. Joskus otetaan myös siitä suoraan luoksetulon ja silloin se tulee todella lujaa suoraan eteen istumaan... Tätä en sille ole edes opettanut, mutta näköjään tällekin koiralle tulee pk-luoksetulo ;) Seisominen on Patelle jo iisibiisi homma. Odottaa nätisti jo pidempiä aikoja tapittaen minua silmiin, ei siis yritä hamuta namia kädestä. Maahanmeno ja odottaminen on hyvällä mallilla.

Tässä pystyn jo menemään muutaman askeleen taakse ja palata luokse. Pysyy hyvin maassa. Kaukojen istu-seiso harjoituksia otan edelleen niin että koira minun edessä ja pidän takapäätä paikallaan, ettei pääse liikuttaan sitä. Paremmin menee jo, ei tarvitse kuin kädellä varmistaa.

Agility: Pari kertaa ollaan käyty harjoittelemassa joitakin esteitä. Putki on sille jo muodostunut lemppariksi :D Se menee jo ilman apuohjaajaa suoraan sisään ja tulee lujaa toisesta päästä ulos. Pystyy menemään jo u-mallista putkea ja myös niin että lähdetään samaan aikaan ja ohjaan sen putkeen. Hyppyjä ollaan otettu niin, että aitojen välissä on halkaistuputken pätkä. Pate jo osaa istuen odottaa aidan toisella puolella lupaa hypätä yli. :) Myöskin voidaan mennä samaan aikaan ja ymmärtää mennä aitojen välistä. Ostin irtokepit ja päätin, että alan opettaan Patelle vinokeppien avulla pujottelun. Voin aloittaa kotipihassa treenin kun saan apuohjaajan avuksi.

Paten kanssa ollaan käyty uimassa moneen kertaan. Tiistaina olimme Robin enkun kanssa taulajärvellä. Sieltä saatiin upeita kuvia tallennettua. Pate rakastaa Robinia. Ne tulevat erinomaisesti juttuun. Kuvat kuvannut Minna Haapanen, kiitos!

Komea Robin!

Vihdoinkin monen pallon metsästyksen jälkeen jätkä uskaltautui kepin perässä uimaan! :)

Tiistaina kävimme Murun kanssa koirapuistoilemassa ja uimassa rannassa. Koirapuistoilu loppui lyhyeen, kun joku taulapää päästi huskyn jyräämään Paten yli!! Patelle tuli naarmu ottaan josta lähti karvoja. Menimme sitten rantaan ja siellä tää nuoripari rallatteli oikein kunnolla, rannalle tuli myös iso musta sekarotuinen uros koira ja hyvin meidän pienet pysyi omalla puolen rantaa vaikka isolle heitettiin keppiä aivan vieressä :) 

Tiistaina rantareissu jälkeen menimme kalkkuun tallille.. Siitä suoraan kolmenkulman abclle kahville. Pate ihmetteli pihaterangilla menoa hetken sylistä. Sitten se jo nukkui selällään jalat leväällään :D Vilskettä oli, mutta ei väsynyttä miestä haitannut yhtään. Vierestä lähti pari kunnon pärinäputkella varustettua motskariakin (joita pate siis pelkäsi ihan vauvana) ja se vaan raotti silmiään ja katseli kummissaan, kunnes jatkoi unia taas :D Kännykkälaatuisia kuvia todisteena :D

 

Ihan meinasin unohtaa.. :) Käytiin Paten ekassa mätsärissä.. öö, viime viikolla. Tais olla 30.6.

Pate voitti parinsa saaden punaisen nauhan. Pate käyttäytyi erinomaisesti kehässä. Pöytä oli sille ihan tuttu homma. Loppu kisassa Pate jaksoi hetken keskittyä ja pääsi seitsemän parhaan joukkoon.. Sitten ei enää pieni mies jaksanut keskittyä eikä namitkaan enää kiinnostanut. Poppelit sen sijaan olivat tosi ihania kun ne tuulessa lenteli ohitse ;) Jep, sillo tiputtiin pois :D Tosi tyytyväinen olin silti Paten käytökseen. Tässäkin asiassa paras koira ekassa mätsärissä ;)