Eilen aamulla kävimme mummun luona synttärikahveilla Hervannassa. Jätin auton tarkoituksella vähän kauemmaksi jotta saatiin kävellä siellä ruuhkassa. Mennessä Patea kiinnosti ihan kaikki. Haisteli paljon ja kaikkien ihmisten luokse olisi kirmannut. Mummulla se pölli villasukkia ja tossuja. Herätti myös mummun hyppäämällä sänkyyn ja antamalla tuhat suudelmaa Paten tapaan ;) Pate sai taas roppakaupalla rapsuja ja rakkautta. Pate antoi takaisin pusuja ja monta miljoonaa hännänheilutusta <3 Olen miettinytkin, että tuosta koirasta tulisi erinomainen kaverikoira vanhainkoteihin ja päiväkoteihin. Ehkä pitää kuitenkin vielä harjoitella rauhoittumista ja nahoissaan pysymistä :D Lähtiessämme Pate jo totuttuun tapaan istui hississä ja odotti, että menin itse ensin ulos ja annoin luvan tulla (ollaan oltu hississä max 6kertaa).  Ulko-ovesta kun päästiin pihalle Pate syksyi suoraan erään mummelin syliin :D Olin napannut nopeeta remmin kakkapussista kiinni ja se lähti irti. Mummo oikeen huuteli ja lässytteli koiralle ja Pate syöksyi suoraan keinutuolille sen tätin sylkkyyn :D :D Tätönen oli oikein mielissään ja jutteli Patelle, että mistäs tiesit että rakastan koiria. (Patricikilla on sellanen käsitys, että kaikki rakastaa koiria tai oikeastaan häntä ;)) Autolle meno matka menikin jo sukkelammin. Yritti taas toki monta kertaa pujahtaa ihmisten luokse, mutta nyt sidoin hihnan kiinni tiukasti ;)

Päivällä käytiin koirapuistossa Paten ja Murun kanssa. Pate nauttii todella kovasti, kun pääsee juoksemaan samankokoisen koiran kanssa :) Muru on tosin vielä aivan liian nopea Patelle ;) Mutta paremmin jo pysyy perässä. Paikalle saapui iso sekarotuinen uroskoira. Pate oli alkuun hieman epävarma sille. Karvat ja häntä pystyssä ja jäykisteli kauheesti. No kun oli haistelut tehty niin isoa koiraa ei enää pennut kiinnostanut ja pennet juoksivat keskenään välittämättä isosta koirasta. Pari kertaa Pate kävi ison luona ja yritti hakea sitä leikkimään. Puistoon tuli lopuksi russeliuros. Pate ei aluksi edes nähnyt koko koiraa.. Ei vaan kiinnostanut, mutta kun ne samalle hajulle eksyi se kävi haistamassa. Taas vähän karvat pystyssä, mutta rentoutui nopeasti ja jatkoi omia touhujaan. Huomasin sen, ettei Patea loppujen lopuksi kiinnosta vieraat koirat. Käy haistamassa ja sitten lähtee pois. Kuuntelee mua hyvin tuolla ja tulee luokse vaikka leikkii toisten koirien kanssa. :)

Mentiin eilen puistosta suoraan mustallevuorelle reenaan. Otin sivulletuloa ja parin askeleen seuruuta. Pate seuraa ton pari askelta erinomaisesti. Nostin palkka kättä reiden korkeudelle ja Pate piti paikkansa ja tuijjotti mua silmiin. :) Otettiin perusasento kontaktia. Siirsin taas palkka kättä selän taakse ja silti kontakti pysyi. Nyt mietinkin tuota seuruun tiiviyttä. Tällä hetkellä se on todella tiivistä. Onkohan se hyvä juttu noin pienen kanssa.. Mietin sitä että tallonko sen jalat jos on liian tiivistä seuruuta?? Täytyy vähän katsoa minkälaisia seuruita muilla pienillä koirilla on.

Otin myös istumista ja odottamista. Eli pystyin nyt menemään n. 1,5 m päähän ja Pate istui hienosti. Odotin n. 1-2 sek ennen kuin palasin palkkaamaan koiran. Selvästi on auttanut se, että ruokakupin kanssa reenataan odottamista. Myös ulko-oven edessä Pate joutuu istumaan ja odottamaan että saa luvan mennä pihalle. Itse yleensä menen siis edeltä ja katson, ettei takaoven takana oo ketään (tai oravia ;) ) Alkuun Pate livahti samantien pihalle ja hain sen niskaperse otteella takasin istumaan. Parin kerran jälkeen odottaa hienosti n.5sekuntia. Tässä on sekin hienoa, että toimii myös aamulla, kun sillä on suurin kusihätä :D

Kävimme eilen myös illalla taas hallilla kattomassa autoja ja poikia. Ei Patea pelottanut yhtään äänet, eikä varsinkaan miehet ;) 

Viikon päästä on mätsäri treella ja sinne olisin menossa mikäli saan jonku tuomaan Paten kotiin sen jälkeen, koska itselläni on yövuoro tuolloin ja menen suoraan töihin sieltä mätsäristä. On siis iltamätsäri. Täytyy kysellä tuolta mieheltä ;)