tuli täyteen keskiviikkona. Meillä menee hyvin. Olen erittäin onnellinen Patesta. Se on täydellinen koira. Voisin tähän vähän listata mitä Pate jo osaa;

Ruuan odotus: Odottaa istuen isojen koirien vieressä lupaa päästä kupilleen. Syö jo paljon paremmin.

Sisäsiisteys: Voin jo sanoa, että Pate on sisäsiisti. Ollut jo reilun viikon tekemättä mitään sisälle. Pisulenkkejä pihalle päivässä on 5-6. :) Vapaa päivinä saattaa olla enemmänkin, mutta vähintään sen viisi kertaa pääsee pihalle ja pystyy kepeästi pidättelemään jo 6-7h. Yöllä menee jopa 9h. Ulos ei varsinaisesti pyydä. Aamuisin herättää, kun on pissahätä. Tässä asiassa ollaan menty eteenpäin. Eli aikaisemmin kun se on herättänyt on mun pitänyt nostaa se syliin ja pukeutua koira kainalossa, koska jos laskin sen lattialle niin pisu tuli samantien. Nyt siis voin herättyäni pukea ja käydä vessassa ennen kuin lähdetään. Pate istuu eteisessä ja odottaa. Tänä aamuna oltiin jopa 15minuuttia heräämisestä sisällä enne ulos menoa. Kyläilessä ja autoillessa ei ole vielä koskaan tehnyt tarpeitaan.

Sosiaalisuus: Pate rakastaa kaikkea ja kaikkia! Varsinki lapsia! Jos joku lähtee juokseen meitä kohti ulkona Pate menee ihan sekaisin ja on aivan täysin varma, että hänen luokseen juostaan :) Välillä treenataan lapsien ohitusta namin avulla. Lenkillä Pate haluaisi mennä katsomaan lenkkeilijät, pyöräilijät, rullaluistelijat ja kaikki muutkin. Koirien kanssa tulee hyvin juttuun, ainakin vielä. Narttu koirille on turhanki innoissaan. Kiljuu ja rääkyy tytöille ;) Uroksille ja pennuille on alkuun epävarma, mutta kun rentoutuu niin alkaa leikkimään. Välillä oli sellastakin, että jopa rähisi jos jäi alakynteen painiessa. Tänään oltiin kelpiekonstan kanssa Niihamassa metsässä lenkillä ja pojat tulivat hyvin juttuun. Ensimmäinen kerta, kun Pate jätti jäykistelyt väliin ja siirtyi suoraan leikkiin. Pojat juoksi mettässä LUJAA. Pate ei ole enää kömpelö pentu vaan nopea ja ketterä. Polulla tuli koirakin vastaan ja huomasin sen vasta muutamaa metriä ennen. Pate katsoi sitä ja kääntyi ja tuli luokse kutsusta :) Sai paljon herkkuja palkaksi. Todella kiva. Kun Pate väsyy alkaa leikkikin mennä rajummaksi, silloin sillä keittää helposti yli ja joudun ottaan syliin rauhoittumaan. Kivasti ne kyllä tulee toimeen keskenään. :)

Toko: Pentu koulu loppui tällä viikolla. Pate oli ehdottomasti kurssin etevin ja taitavin koira. Samalla myös nuorin ;) Pate osaa tulla sivulle kun namilla ohjaa.. Istuu perusasennossa vaikka nousen itse suoraan. Koira tuijottaa silmiin, ei namiin. Luoksetuloa ollaan otettu paljon ja se on minusta todellla hyvä. Käytän harvoin käskyä "tänne", se on se käsky jota käytän ainoastaan silloin kun Pate jo juoksee täysillä kohti ja mulla on antaa kunnon palkka. Muuten käytän täällä käskyä tai vihellystä tai kielellä naksutus ääntä. Ne toimii. Ollaan harjoiteltu kaukojen istu-seiso vaihetta. Pidän toisella kädellä edelleen kiinni takapäästä ettei pääse etenemään ja takajalat pysyy aina paikallaan vaihdoissa. Maahanmenoa treenataan erikseen. Menee jo paremmin maahan, mutta jos on märkää niin ei halua mennä. Kontaktikävely on Paten vahvin puoli. Tästä hyötyä näyttelykehässä ;)

Näyttely: Kontakti kävely tosiaan kunnossa. Pate välillä ajautuu mun oikealle puolelle. Se on sille jotenki luonnollisempi puoli ollut alusta asti. Harjoitellaan paljon vasemmalla puolella liikkumista. Pöytä treeniä ei paljoa olla keretty ottamaan, mutta viimeksi seisoi varmasti ja nätisti. Antaa mun asetella jalkojaan ja tuijjottaa silmiin, ei namiin.

Pate ei onneksi välitä linnuista ja oravista yhtään, ainakaan vielä. :) On myös oppinut kunnolla loikkimaan sohville. Iltaisin kauheet kähinät päällä Rollen ja Paten välillä, kun molemmilla hepulit ja koirat juoksee Pate edellä eteiseen ja ottaa vauhtia ja täysillä sohvalle. Näyttää hurjalta, kun Rolle juoksee perässä ja loikkaa sohvalle niin et sohvan selkänoja pamahtaa seinää vasten ;) Patesta onkin tullut mestari väistämään ;) Ulkonakin kun leikkii vapaana Rollen kanssa niin se jahtaa koko ajan Rollea, mutta jos leikki kääntyy niin päin, että Rolle alkaa jahtaan Patea niin se juoksee pikapikaa  mun jalkojen taakse turvaan :)

Tänään olimme katsomassa Rhodesiankoira Pradan ensimmäistä tokokoetta Niihamassa. Paten kanssa oltiin kannatusjoukoissa. Pate sai taas totutella ihmisporukkaan ja koiriin. Nätisti katseli. Välillä aina yritti pyrkiä ihmisten ja koirien luokse. Konstan kanssa ne riehui välillä oikein kunnolla. Nyt jätkä nukkuu sikeästi sohvalla :)

Olikohan siinä nyt kaikki. Huonoja tapoja on ainakin haukkuminen. Välillä, kun naapurin rakki räksyttää niin Patea alkaa jännittään ja se päästää pari haukahdusta. Uskoo kyllä kiellon. Muuten on aika hiljainen. Leikkiessä tosin haukkuu ja rähisee senkin edestä ;)

Tuhoista: Vessapaperi hylsyjä pöllii kartonkikeräys pussista ja silppuaa. Eteisen pikkumatossa oli pieni purkauma, kun se lattiaan laitettiin nyt siinä on vähä isompi purkauma. :D Kerran oli illalla jäänyt kiinni sen nyppimisestä niin Anssi karjas sille kunnolla ni ei oo sen jälkeen nyppinyt ;) Uskoo ton isännän matalaa ääntä uskomattoman hyvin ;) yhden Makin jälkiesineen tuhos. Pölli sen repusta ja silppus eteiseen.. Aika vähäisiä tuhoja on kyllä. :)

Huomenna olisi Porissa mätsäri ja suunnittelen justiinsa sinne reissua.. Jos saisi jonku kaverin mukaan niin voitaisiin tehdä depyytti ;) Huonosti on ollut mätsäreitä. Ei yhtään pirkanmaalla kesäkuun aikana :( Heinäkuussa puolen kuun aikaan on yksi. Olisi kiva treenailla ennen pentunäyttelyitä mätsäreissä.