Jahas, taas on aika mennyt niin ettei oo kerennyt/jaksanut päivittää tänne mitään..

Ma-iltana olin Makin  kanssa puruissa. Pate oli tietysti mukana ja pääsi aluksi ja reenien lopuksi leikkimään 7-viikkoisen rotikan pennun kanssa. Kovaa painimista niillä oli ja sai mettässä "juosta" :D Aika kömpelöö se touhu oli, mutta nähtävästi kivaa.. Uni maistui taas.

Koko viikon yöt on mennyt hyvin. Pate käy iltapissilla n klo 22-23 ja nukkumaan mennään puolenyön aikaan.. Yleensä herättää mut viiden ja seitsemän välillä pissalle ja kakalle. Yöt on pääasiassa kuivia, silloin tällöin paperiin on tullut illalla pissi. :) Niin ja vaikka se herättääkin mut aikasin ulos niin jatketaan tietysti unia vielä ainakin yhdeksään ;)

Muutenkin sisäsiisteys kasvatus on saanut ison harppauksen eteenpäin. Jokaisella ulkoilukerralla tekee ulos tarpeitaan ja sisälle tulee silloin tällöin pissi paperille leikin tiimellyksen välissä. Ja joskus vahinkoja jos olen liian hidas pukemaan ulkovaatteet päälle.. Mutta jos oltaisiin oktalossa voisi Pate jo olla sisäsiisti.. On siis idean tajunnut, mutta en pysty koko ajan viemään ulos sitä täältä kolmannesta kerroksesta ;)

Tiistaina kävimme Pälkäneellä Tainan luona. Tainalle oli tullut viikonloppuna 7-viikkoinen Kelpielapsi. Piha-aitauksessa pojat tutustuivat ja Pate löysi luita joista pärräs paljon Kelpielle. Otettiin luut pois. Pihalla ne viihtyi yllättävän kauan, ilma oli todella tuulinen ja kylmä. Käytin isot pellolla juoksemassa ja siitä syntyi hirveä huuto :D Pate kiljui aitauksessa..

Nimetön Kelpielapsi.

Sisällä sitten meno oli hurjaa! :D Siellä retuuteltiin leluja ja painittiin ja juostiin kämppää ympäri :) Kauhea se sielläkin oli pärisemään pennulle. Parin tunnin päästä Kelpie nukahti ja Pate yritti sinnikkäästä pysyä hereillä. Saatiin hauskoja kuvia, kun Pate meinaa simahtaa Kelpien päälle :D Videokuvaakin saatiin. Siinä väsyneenä leikkasin kynsiä ilman huutoa :) Kotimatka oli todella hiljainen. :) Pääsin sitten jäljestään Makin kanssa illalla, kun Pate jäi kotiin Rollen kanssa.

Keskiviikko oli vapaa treeneistä. Harjoiteltiin pihalla luoksetuloa ja sivulle tuloa. Pate on todella itsenäinen pentu, tuottaa välillä vaikeuksia ymmärtää ettei se oo paimenkoira vaan terrieri. Se jää mettässä kauas haisteleen ja tutkimaan.. Tai kun tullaan mettästä pois niin voin odotella talon nurkalla pitkän ajan ennen kuin se huomaa mun kadonneen ja alkaa etsiä. Ilmoitin Paten pentukurssille. Alkaa ensi viikolla.

Torstaina lähdimme aamupäivällä tekeen jälkeä Makille ja Rolle pääsi juoksemaan Usva belggarin pennun kanssa. Kun ne oli höntönnyt itsensä läkähdyksiin lähdimme kylään Raholaan Muru koiran luokse. Pate heti Murun nähtyään alkoi kiljumaan ja häntä vipatti armottomasti. Se muisti selvästi parin viikon takaisen leikki session. Nyt meno oli 100% rankempaa :D Pienet juoksi kämppää ympäri niin, että matot oli seinillä. Kauan ne jaksoi sitä touhua. Välillä yritti astua Murua oikein kunnolla. Ulkona leikki vielä hetken jatkui. Pate meni naapurin luokse aidan läpi katsomaan skootteria, eikä meinannut tulla millään takas. Pitkän maanittelun jälkeen se vasta tajus et ei hemmetti toikin tuolla mua kutsuu.. Sit tuli iloisesti luokse. Tässäkin jos ois paimenkoira ni ei ois edes lähtenyt sinne..

Aika vaikea tosiaan keksiä mikä tota koiraa kiinnostais, kun namit ei oikein maistu, niin kuin ei ruoka eilen eikä tänään. Taas syötin kaikki isoille. Taas varmaan on vuorokauden kestävä lakko ennen kuin ruoka alkaa taas maistumaan. Vinkulelu vois kiinnostaa ulkona. Täytyy ottaa sellanen ensikerralla mukaan.. Mietin myös tuota kolinapurkin mukaan ottoa. Aina kun lähtee ajatuksissaan muille maille niin heitän sen koiran lähelle ja heti kun se havahtuu niin kutsun luokse. :)

Eilen otettiin myös parit ohitusharjoitukset toisiin koiriin ja ihmisiin. Välillä yritti mennä, mutta sain houkuteltua luokse ja palkata lihapullalla. Illalla toimi myös luoksetulot todella erinomaisesti agilityharkkojen jälkeen kentällä. Siellä se seuraa mua hyvin. :) Patella on hieno kontaktikävely. Se ei ole seuraamista vaan se ravaa/juoksee rinnalla ja tuijjottaa silmiin, kun kehun sitä :)